Woning kopen Hummelo

Jouw ideale woning kopen in Hummelo? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. Op korte afstand zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 16.213 huizen (70,5% koopwoning, 29,3% huurwoningen). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €424.632. Op dit woningplatform vind je het laatste woningaanbod in Hummelo, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €424.632.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsHummelo
Postcode6999
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Hummelo juni 2024

In deze lijst krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen extra details als isolatie & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Gaanderen, Zelhem, Laag-Keppel, Hoog-Keppel en Drempt.

woning-te-koop-hummelo

Appartementen te koop Hummelo

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 1060 m3 gas en tevens 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hummelo

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas + 2590 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Hummelo is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 86 m2 en 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2730 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Hummelo

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 & 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh elektra + 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4070 stroom (kWh) & 2000 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Hummelo

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hummelo Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Hummelo

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Hummelo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Hummelo helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €3.300. In de lijst hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hummelo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hummelo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Hummelo

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Hummelo en daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Hummelo kopen?

In deze gemeente Bronckhorst vinden we circa 16.213 woonhuizen. Het gaat daarbij om 13.635 (70,5%) koophuizen en 2.578 (29,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 156 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €424.632. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hummelo. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hummelo?

Een woonobject in Bronckhorst gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 kuub aardgas en 3290 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (1060 m3 gas en 2500 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (2000 m3 gas voor verwarming en warm water en 4070 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Hummelo passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Hummelo?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 36.055 inwoners in 15.479 gezinnen. Het gaat om 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 huishoudens zonder kinderen en 5.271 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Hummelo?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hummelo bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6999.

Plaats een reactie