Woning kopen Rha

Ga je een woning kopen in Rha? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de regio vind je verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens tref je hier een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 16.213 woningen (70,5% koopwoning, 29,3% huurwoningen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €424.632. Op deze pagina bekijk je het huidige woningaanbod in Rha, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is €424.632.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsRha
Postcode7224
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Rha juni 2024

Onderstaand vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Selecteer op bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtypeen extra details als energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Olburgen, Bronkhorst, Baak, Steenderen of Almen.

woning-te-koop-rha

Aanbod appartement kopen in Rha

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 1060 m3 gas en 2500 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Rha

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 en 111 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas + 2590 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Rha is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 & 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2730 kWh stroom + 1240 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Rha

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh stroom + 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4070 elektra (kWh) + 2000 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Rha

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Rha Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Rha

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Rha en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Rha helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 & €3.000. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Rha.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rha. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Rha

De afgelopen periode (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Rha en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Rha kopen?

In de buurt van de gemeente Bronckhorst bestaan er circa 16.213 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 13.635 (70,5%) koophuizen en 2.578 (29,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 156 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €287.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €424.632. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rha. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Rha?

Een woonobject in Bronckhorst gebruikt gemiddeld 1520 m3 aan gas en 3290 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (1060 kuub gas en 2500 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (2000 m3 per jaar aan gas en 4070 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Rha passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Rha?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 36.055 mensen in 15.479 gezinnen. Het gaat om 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 gezinnen zonder kinderen en 5.271 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,3 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Rha?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Rha laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.bronckhorst.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7224.

Plaats een reactie