Woning kopen Bronkhorst

Alles weten over woning kopen in Bronkhorst? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de omgeving bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 16.213 woningen (70,5% koop, 29,3% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €424.632. Op dit woningplatform bieden wij het woningaanbod in Bronkhorst, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde prijs van een woning is €424.632.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsBronkhorst
Postcode7226
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Bronkhorst april 2024

Bijgaand tref je het actuele woningaanbod van april 2024. Selecteer op ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieprestaties & de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Toldijk, Warnsveld, Olburgen, Rha & Baak.

woning-te-koop-bronkhorst

Studio of appartement kopen in Bronkhorst

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 m3 gas + 2500 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Bronkhorst

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 en 116 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas en daarbij 2590 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Bronkhorst is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2730 kWh stroom + 1240 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Bronkhorst

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 kWh stroom & 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4070 elektra (kWh) en 2000 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Bronkhorst

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Bronkhorst Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding komt tot stand door de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop in orde te maken. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Bronkhorst

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Bronkhorst en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Bronkhorst geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €3.300. In de volgende weergave check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bronkhorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bronkhorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Bronkhorst

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Bronkhorst en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Bronkhorst kopen?

In de buurt van de gemeente Bronckhorst zijn er ruim 16.213 huizen. De verdeling is als volgt: 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 156 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €287.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €424.632. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bronkhorst. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Bronkhorst?

Een woonhuis in Bronckhorst heeft een verbruik van gemiddeld 1520 kuub gas p/jaar en 3290 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (1060 m3 gas en 2500 elektra (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2000 m3 gas voor verwarming en warm water en 4070 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Bronkhorst passen duurzame producten zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Bronkhorst?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 36.055 personen in 15.479 gezinnen. Het gaat om 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 families zonder kinderen en 5.271 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,3 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Bronkhorst?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Bronkhorst bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7226.

Plaats een reactie