Woning kopen Baak

Ga je een woning kopen in Baak? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de buurt heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 16.213 huizen (70,5% koophuis, 29,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €424.632. Op dit huizenplatform check je het huidige woningaanbod in Baak, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de doorsnee verkoopprijs is €424.632.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsBaak
Postcode7223
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Baak juni 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als woninglabel en parkeeropties. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Rha, Olburgen, Steenderen, Almen of Harfsen.

woning-te-koop-baak

Aanbod appartement kopen in Baak

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 m3 gas + 2500 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Baak

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas en doorgaans 2590 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Baak is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2730 kWh elektra + 1240 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Baak

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh stroom + 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4070 elektra (kWh) & 2000 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Baak

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Baak Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zal afhangen van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. A.d.h.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Baak

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Baak en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Baak geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 en €3.200. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Baak.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baak. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Baak

Recent (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Baak en omliggende plekken. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Baak kopen?

In en rondom de gemeente Bronckhorst vinden we circa 16.213 woonhuizen. Je vindt hier circa 13.635 (70,5%) koophuizen en 2.578 (29,3%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 156 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €424.632. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Baak. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Baak?

Een huis in Bronckhorst gebruikt gemiddeld 1520 m3 aan gas en 3290 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (1060 m3 aan gas en 2500 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2000 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4070 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Baak passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Baak?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 36.055 inwoners in 15.479 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 huishoudens zonder kinderen en 5.271 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Baak?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Baak zetten. Informeer bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7223.

Plaats een reactie