Woning kopen Steenderen

Alles weten over woning kopen in Steenderen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 16.213 huizen (70,5% koop, 29,3% huurwoningen). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €424.632. Op dit huizenportaal blader je door het actuele woningaanbod in Steenderen, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Er is een mix van rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde huizenprijs is €424.632.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsSteenderen
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Steenderen juli 2024

Onderstaand krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Kies op basis van vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Baak, Rha, Almen, Harfsen & Kring van Dorth.

woning-te-koop-steenderen

Aanbod appartement kopen in Steenderen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 m3 gas en 2500 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Steenderen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas en 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Steenderen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 124 m2.
 • Schatting: er wordt 2730 kWh elektra & 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Steenderen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 – 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 kWh stroom + 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4070 stroom (kWh) + 2000 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Steenderen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Steenderen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Steenderen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Steenderen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Steenderen helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €2.800. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Steenderen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Steenderen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Steenderen

De afgelopen tijd (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Steenderen en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Steenderen kopen?

In de hele gemeente Bronckhorst vinden we circa 16.213 woonobjecten. Je vindt hier circa 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 156 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €424.632. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Steenderen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Steenderen?

Een woonobject in Bronckhorst verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3290 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (1060 kuub aardgas en 2500 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2000 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4070 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Steenderen passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Steenderen?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 36.055 inwoners in 15.479 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 families zonder kinderen en 5.271 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,3 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Steenderen?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Steenderen bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 7220, 7221.

Plaats een reactie