Woning kopen Olburgen

Een woning kopen in Olburgen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.213 woningen (70,5% koop, 29,3% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €424.632. Op dit woningportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Olburgen, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €424.632.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsOlburgen
Postcode7225
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Olburgen juni 2024

Hieronder check je het actuele woningaanbod van juni 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als energieneutraal of aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Bronkhorst, Toldijk, Rha, Baak en Steenderen.

woning-te-koop-olburgen

Eigen appartement kopen in Olburgen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 1060 m3 gas en daarbij 2500 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Olburgen

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 80 m2 en 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas + 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Olburgen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2730 kWh stroom + 1240 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Olburgen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 – 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 kWh stroom + 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 en 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4070 elektriciteit (kWh) & 2000 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Olburgen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Olburgen zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Olburgen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Olburgen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Olburgen geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 en €2.950. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Olburgen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Olburgen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Olburgen

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Olburgen en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Olburgen kopen?

In en rondom de gemeente Bronckhorst vinden we circa 16.213 woonhuizen. Het gaat om 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 156 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €424.632. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Olburgen. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Olburgen?

Een woonobject in Bronckhorst gebruikt gemiddeld 1520 kuub gas p/jaar en 3290 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (1060 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2500 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (2000 kuub gas p/jaar en 4070 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Olburgen passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Olburgen?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 36.055 mensen die we kunnen onderverdelen in 15.479 verschillende gezinnen. Dat betreffen 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 huishoudens zonder kinderen en 5.271 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,3 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Olburgen?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Olburgen zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7225.

Plaats een reactie