Woning kopen Almen

Alles weten over woning kopen in Almen? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de buurt heb je toegang tot verschillende voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 15.165 woningen (70,5% koophuis, 29,4% huurwoning). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €437.774. Op dit huizenportaal check je het huidige woningaanbod in Almen, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €325.000, de gemiddelde transactieprijs is €437.774.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, restaurants, scholen, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLochem
PlaatsAlmen
Postcode7218
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)33.729
Aantal huishoudens14.787
Aantal huishoudens met kinderen4.681
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.165
Aantal koopwoningen12.706
Aantal huurwoningen2.459
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€325.000
Gemiddelde verkoopprijs€437.774
Gemiddeld gasverbruik1540 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Almen april 2024

In het schema hierna vind je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtype, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals CV-ketel & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Steenderen, Baak, Harfsen, Kring van Dorth en Joppe.

woning-te-koop-almen

Studio of appartement kopen in Almen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 960 m3 gas en doorgaans 2170 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Almen

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 en 120 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1140 kuub gas en tevens 2530 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Almen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2630 kWh elektra en 1300 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Almen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3150 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4120 stroom (kWh) & 2140 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Almen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Almen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Almen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Almen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Almen helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 – €3.200. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Almen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Almen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Almen

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Almen en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Almen kopen?

In de gemeente Lochem bestaan er circa 15.165 huizen. We maken onderscheid tussen 12.706 (70,5%) koopwoningen en 2.459 (29,4%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 163 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €325.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €437.774. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Almen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Almen?

Een woonhuis in Lochem gebruikt gemiddeld 1540 m3 gas en 3150 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (960 m3 gas voor verwarming en warm water en 2170 kWh stroom. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2140 m3 per jaar aan gas en 4120 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Almen passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Almen?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 33.729 inwoners in 14.787 verschillende gezinnen. Dat betreffen 4.536 eenpersoonshuishoudens, 5.570 gezinnen zonder kinderen en 4.681 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Nu begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Almen?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Almen laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.lochem.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7218.

Plaats een reactie