Woning kopen Toldijk

Wil je een woning kopen in Toldijk? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien vind je in de directe omgeving een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 16.213 woningen (70,5% koopwoning, 29,3% huurwoningen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €424.632. Op deze pagina blader je door het beschikbare woningaanbod in Toldijk, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de basis verkoopprijs is €424.632.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, scholen, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsToldijk
Postcode7227
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Toldijk juni 2024

In deze lijst blader je door de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtypeen andere eigenschappen zoals verwarming of parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Warnsveld, Vierakker, Bronkhorst, Olburgen & Rha.

woning-te-koop-toldijk

Eigen appartement kopen in Toldijk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 m3 gas en +/- 2500 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Toldijk

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1110 kuub gas en daarbij 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Toldijk is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2730 kWh elektra en 1240 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Toldijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 en 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 kWh elektra & 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4070 elektra (kWh) + 2000 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Toldijk

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Toldijk Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering rond te maken. Door middel van aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Toldijk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Toldijk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Toldijk geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 en €2.550. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Toldijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Toldijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Toldijk

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Toldijk en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Toldijk kopen?

In deze gemeente Bronckhorst vind je ongeveer 16.213 huizen. Je vindt hier circa 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 156 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €287.000 en de gem. marktprijs is €424.632. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Toldijk. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Toldijk?

Een woonhuis in Bronckhorst verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3290 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (1060 kuub gas p/jaar en 2500 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2000 m3 gas voor verwarming en warm water en 4070 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Toldijk passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Toldijk?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 36.055 mensen in 15.479 verschillende gezinnen. Dit zijn 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 huishoudens zonder kinderen en 5.271 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Toldijk?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Toldijk laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7227.

Plaats een reactie