Woning kopen Vierakker

Jouw ideale woning kopen in Vierakker? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder tref je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 16.213 huizen (70,5% koophuis, 29,3% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €424.632. Op dit huizenplatform bekijk je het woningaanbod in Vierakker, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is €424.632.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsVierakker
Postcode7233
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Vierakker april 2024

Met onze woningzoeker vind je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek op woningtype, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als woninglabel & parkeermogelijkheden. Neem contact op met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Wichmond, Barchem, Warnsveld, Toldijk en Bronkhorst.

woning-te-koop-vierakker

Eigen appartement kopen in Vierakker

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 m3 gas & 2500 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Vierakker

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 74 m2 en 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas & 2590 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Vierakker is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2730 kWh stroom & 1240 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vierakker

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh elektra & 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4070 elektriciteit (kWh) & 2000 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Vierakker

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Vierakker Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. het bod, kosten koper, eigen middelen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Vierakker

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Vierakker en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Vierakker geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 – €2.700. In de lijst hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Vierakker.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vierakker. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Vierakker

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Vierakker en direct omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Vierakker kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Bronckhorst registreren wij 16.213 huizen. We maken onderscheid tussen 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 156 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €287.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €424.632. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vierakker. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Vierakker?

Een woning in Bronckhorst heeft een verbruik van gemiddeld 1520 m3 gas en 3290 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (1060 kuub aardgas en 2500 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (2000 m3 aan gas en 4070 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Vierakker passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vierakker?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 36.055 inwoners in 15.479 verschillende huishoudens. Dit zijn 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 families zonder kinderen en 5.271 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Vierakker?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Vierakker bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 7233.

Plaats een reactie