Woning kopen Warnsveld

Snel een woning kopen in Warnsveld? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 22.651 woningen (56,1% koopwoning, 43,8% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €324.899. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Warnsveld, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €216.000, de gemiddelde verkoopprijs is €324.899.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZutphen
PlaatsWarnsveld
Postcode7231
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)47.934
Aantal huishoudens22.046
Aantal huishoudens met kinderen7.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen22.651
Aantal koopwoningen15.234
Aantal huurwoningen7.417
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.899
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2510 kWh

Woningaanbod Warnsveld juni 2024

In het overzicht hieronder bieden we het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als verwarming en en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Vierakker, Wichmond, Toldijk, Bronkhorst & Olburgen.

woning-te-koop-warnsveld

Appartement kopen in Warnsveld

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 820 m3 gas en +/- 1850 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Warnsveld

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 114 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en daarbij 2620 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Warnsveld is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 en 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2730 kWh stroom en 1250 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Warnsveld

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 & 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3010 kWh elektra en 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 & 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3910 stroom (kWh) en 1970 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Warnsveld

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Warnsveld Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Warnsveld

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Warnsveld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Warnsveld helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 & €3.200. In de opsomming hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Warnsveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Warnsveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Warnsveld

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Warnsveld en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Warnsveld kopen?

In de gemeente Zutphen registreren wij 22.651 woonhuizen. Het gaat daarbij om 15.234 (56,1%) koophuizen en 7.417 (43,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 113 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €216.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €324.899. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Warnsveld. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Warnsveld?

Een woonobject in Zutphen verbruikt qua energie gem. zo’n 1110 kuub aardgas en 2510 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (820 m3 gas en 1850 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1970 kuub gas en 3910 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Warnsveld passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Warnsveld?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 47.934 mensen in 22.046 huishoudens. Hier wonen 8.587 eenpersoonshuishoudens, 6.414 gezinnen zonder kinderen en 7.045 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,1 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Warnsveld?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Warnsveld laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.zutphen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7230, 7231, 7232.

Plaats een reactie