Woning kopen Wichmond

Jouw aanstaande woning kopen in Wichmond? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de buurt vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 16.213 huizen (70,5% koopwoning, 29,3% huur). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €424.632. Op deze pagina check je het laatste woningaanbod in Wichmond, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de doorsnee verkoopprijs is €424.632.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsWichmond
Postcode7234
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Wichmond april 2024

Bijgaand krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in april 2024. Filter eenvoudig op ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen additionele aspecten als isolatie & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Barchem, Laren, Vierakker, Warnsveld of Toldijk.

woning-te-koop-wichmond

Appartementen te koop Wichmond

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 1060 m3 gas en 2500 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wichmond

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 72 m2 en 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en gem. 2590 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Wichmond is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2730 kWh elektra + 1240 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wichmond

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 & 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh stroom & 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4070 elektra (kWh) & 2000 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Wichmond

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Wichmond Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. A.d.h.v. aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Wichmond

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Wichmond en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Wichmond helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 – €2.900. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Wichmond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wichmond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Wichmond

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Wichmond en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wichmond kopen?

In de hele gemeente Bronckhorst registreren wij 16.213 huizen. Dit zijn 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 156 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €287.000 en de gem. verkoopprijs is €424.632. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wichmond. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wichmond?

Een huis in Bronckhorst verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 m3 aan gas en 3290 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (1060 m3 gas en 2500 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (2000 kuub gas en 4070 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Wichmond passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Wichmond?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 36.055 inwoners in 15.479 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 huishoudens zonder kinderen en 5.271 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,3 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Wichmond?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Wichmond laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7234.

Plaats een reactie