Woning kopen Barchem

Jouw aanstaande woning kopen in Barchem? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 15.165 huizen (70,5% koopwoning, 29,4% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €437.774. Op dit woningplatform vind je het woningaanbod in Barchem, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €325.000, de gemiddelde verkoopprijs is €437.774.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLochem
PlaatsBarchem
Postcode7244
Netnummer0573 (+31573)
Inwoners (gemeente)33.729
Aantal huishoudens14.787
Aantal huishoudens met kinderen4.681
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.165
Aantal koopwoningen12.706
Aantal huurwoningen2.459
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€325.000
Gemiddelde verkoopprijs€437.774
Gemiddeld gasverbruik1540 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Barchem juni 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtypeen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Laren, Vorden, Wichmond, Vierakker of Warnsveld.

woning-te-koop-barchem

Studio of appartement kopen in Barchem

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas en daarbij 2170 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Barchem

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 & 125 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 kuub gas en 2530 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Barchem is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 en 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2630 kWh elektra en 1300 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Barchem

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3150 kWh elektra & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4120 elektra (kWh) & 2140 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Barchem

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Barchem Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Barchem

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Barchem en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Barchem geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 & €3.300. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Barchem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Barchem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Barchem

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Barchem en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Barchem kopen?

In de gemeente Lochem zijn er 15.165 woonhuizen. Er zijn 12.706 (70,5%) koopwoningen en 2.459 (29,4%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 163 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €325.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €437.774. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Barchem. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Barchem?

Een woning in Lochem gebruikt gemiddeld 1540 kuub aardgas en 3150 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 m3 gas voor verwarming en warm water en 2170 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2140 kuub gas en 4120 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Barchem passen duurzame oplossingen als zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Barchem?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 33.729 inwoners in 14.787 gezinnen. Wat meer specifiek: 4.536 eenpersoonshuishoudens, 5.570 gezinnen zonder kinderen en 4.681 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Barchem?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Barchem laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.lochem.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 7244.

Plaats een reactie