Woning kopen Laren

Snel een woning kopen in Laren? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt heb je toegang tot verschillende voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 15.165 huizen (70,5% koophuis, 29,4% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €437.774. Op dit woningplatform ontdek je het actuele woningaanbod in Laren, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €325.000, de basis verkoopprijs is €437.774.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLochem
PlaatsLaren
Postcode7245
Netnummer0573 (+31573)
Inwoners (gemeente)33.729
Aantal huishoudens14.787
Aantal huishoudens met kinderen4.681
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.165
Aantal koopwoningen12.706
Aantal huurwoningen2.459
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€325.000
Gemiddelde verkoopprijs€437.774
Gemiddeld gasverbruik1540 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Laren juli 2024

Bijgaand verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energielabel en parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen die te koop staan in Vorden, Hengelo, Barchem, Wichmond & Vierakker.

woning-te-koop-laren

Een appartement kopen in Laren

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 960 m3 gas & 2170 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Laren

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 kuub gas en doorgaans 2530 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Laren is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2630 kWh stroom en 1300 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Laren

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 en 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3150 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 – 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4120 elektriciteit (kWh) & 2140 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Laren

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Laren Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering rond te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Laren

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Laren en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Laren geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 – €3.200. In het schema hier check je gegevens van financieel adviseurs in Laren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Laren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Laren

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Laren en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Laren kopen?

In de buurt van de gemeente Lochem vind je ongeveer 15.165 woonhuizen. Het gaat daarbij om 12.706 (70,5%) koophuizen en 2.459 (29,4%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 163 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €325.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €437.774. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Laren. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Laren?

Een woonobject in Lochem kent een gem. verbruik van 1540 kuub gas p/jaar en 3150 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (960 kuub gas p/jaar en 2170 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (2140 kuub aardgas en 4120 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Laren passen duurzame producten zoals vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Laren?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 33.729 personen in 14.787 verschillende gezinnen. Dit zijn 4.536 eenpersoonshuishoudens, 5.570 huishoudens zonder kinderen en 4.681 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Laren?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Laren laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.lochem.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 1250, 7245.

Plaats een reactie