Woning kopen Zelhem

Alles weten over woning kopen in Zelhem? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er voldoende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder is er vlakbij mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 16.213 woningen (70,5% koop, 29,3% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €424.632. Op deze pagina ontdek je het nieuwe woningaanbod in Zelhem, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde woningprijs is €424.632.
 • In de regio zijn veel opties zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsZelhem
Postcode7021
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Zelhem juni 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Halle, Wehl, Gaanderen, Hummelo of Laag-Keppel.

woning-te-koop-zelhem

Studio of appartement kopen in Zelhem

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 1060 m3 gas en 2500 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Zelhem

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 114 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas & 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Zelhem is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2730 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Zelhem

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh stroom en 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4070 stroom (kWh) en 2000 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Zelhem

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zelhem Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Zelhem

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Zelhem en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Zelhem geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €2.800. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Zelhem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zelhem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Zelhem

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Zelhem en net daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Zelhem kopen?

In de gemeente Bronckhorst vinden we circa 16.213 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 156 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €424.632. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zelhem. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zelhem?

Een huis in Bronckhorst gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 m3 per jaar aan gas en 3290 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (1060 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2500 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2000 kuub gas en 4070 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Zelhem passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Zelhem?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 36.055 personen in 15.479 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 gezinnen zonder kinderen en 5.271 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Zelhem?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Zelhem plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 7020, 7021.

Plaats een reactie