Woning kopen Gaanderen

Jouw volgende woning kopen in Gaanderen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije buurt vind je voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Tevens is er vlakbij een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 26.509 huizen (59,7% koop, 40,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €331.854. Op dit huizenportaal check je het nieuwe woningaanbod in Gaanderen, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €218.000, de gemiddelde verkoopprijs is €331.854.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDoetinchem
PlaatsGaanderen
Postcode7011
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)58.001
Aantal huishoudens25.891
Aantal huishoudens met kinderen8.730
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen26.509
Aantal koopwoningen19.897
Aantal huurwoningen6.612
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€331.854
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Gaanderen juli 2024

Onderstaand vind je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, liggingen meer onderwerpen zoals isolatie of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Zelhem, Halle, Hummelo, Laag-Keppel of Hoog-Keppel.

woning-te-koop-gaanderen

Studio of appartement kopen in Gaanderen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en tevens 1960 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Gaanderen

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 – 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1030 kuub gas en daarbij 2690 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Gaanderen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 114 m2.
 • Schatting: er wordt 2820 kWh elektriciteit + 1180 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Gaanderen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3270 kWh elektra en 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 & 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4120 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Gaanderen

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens het duidelijk is wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Gaanderen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Gaanderen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Gaanderen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Gaanderen geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 – €2.700. In de lijst hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Gaanderen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gaanderen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Gaanderen

Afgelopen maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Gaanderen en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Gaanderen kopen?

In de buurt van de gemeente Doetinchem registreren wij 26.509 huizen. Het gaat daarbij om 19.897 (59,7%) koopwoningen en 6.612 (40,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 120 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €218.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €331.854. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gaanderen. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Gaanderen?

Een woning in Doetinchem gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1190 kuub gas p/jaar en 2840 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (780 kuub gas p/jaar en 1960 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4120 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Gaanderen passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Gaanderen?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 58.001 personen in 25.891 gezinnen. Dit zijn 9.077 eenpersoonshuishoudens, 8.084 huishoudens zonder kinderen en 8.730 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,19 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Gaanderen?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Gaanderen realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.doetinchem.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7010, 7011.

Plaats een reactie