Woning kopen Wehl

Jouw volgende woning kopen in Wehl? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de buurt heb je allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 26.509 woningen (59,7% koop, 40,1% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €331.854. Op deze pagina ontdek je het recente woningaanbod in Wehl, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €218.000, de gemiddelde transactieprijs is €331.854.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDoetinchem
PlaatsWehl
Postcode7031
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)58.001
Aantal huishoudens25.891
Aantal huishoudens met kinderen8.730
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen26.509
Aantal koopwoningen19.897
Aantal huurwoningen6.612
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€331.854
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Wehl juni 2024

Met onze huizenzoeker check je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek op ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als energielabel of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Kilder, Loerbeek, Halle, Zelhem of Gaanderen.

woning-te-koop-wehl

Aanbod appartement kopen in Wehl

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en doorgaans 1960 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Wehl

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 – 124 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1030 kuub gas en tevens 2690 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Wehl is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 120 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2820 kWh elektra & 1180 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Wehl

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3270 kWh elektra en 1430 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4120 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Wehl

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat het duidelijk is wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Wehl Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Wehl

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Wehl en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Wehl geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €2.500. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Wehl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wehl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wehl

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wehl en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wehl kopen?

In de buurt van de gemeente Doetinchem registreren wij 26.509 woningen. Het gaat daarbij om 19.897 (59,7%) koophuizen en 6.612 (40,1%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 120 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €218.000 en de gem. verkoopprijs is €331.854. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wehl. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wehl?

Een woonhuis in Doetinchem verbruikt gemiddeld 1190 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2840 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (780 kuub aardgas en 1960 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 m3 aan gas en 4120 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Wehl passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Wehl?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 58.001 mensen in 25.891 gezinnen. Dat betreffen 9.077 eenpersoonshuishoudens, 8.084 huishoudens zonder kinderen en 8.730 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,19 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Wehl?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Wehl laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.doetinchem.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7030, 7031.

Plaats een reactie