Woning kopen Halle

Jouw ideale woning kopen in Halle? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de regio zijn er meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 16.213 huizen (70,5% koopwoning, 29,3% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €424.632. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Halle, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde woningprijs is €424.632.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsHalle
Postcode7025
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Halle juni 2024

Hieronder vind je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek op perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, liggingen andere woningeigenschappen als energieprestaties & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Wehl, Kilder, Zelhem, Gaanderen en Hummelo.

woning-te-koop-halle

Eigen appartement kopen in Halle

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 1060 m3 gas en gem. 2500 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Halle

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas & 2590 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Halle is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 en 128 m2.
 • Schatting: er wordt 2730 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Halle

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 – 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 kWh stroom & 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 & 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4070 elektra (kWh) en 2000 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Halle

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Halle Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Halle

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Halle en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Halle geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 en €2.750. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Halle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Halle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Halle

Recent (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Halle en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Halle kopen?

In de gemeente Bronckhorst zijn er 16.213 huizen. Het gaat om 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 156 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €424.632. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Halle. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Halle?

Een woning in Bronckhorst verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 kuub gas p/jaar en 3290 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (1060 m3 per jaar aan gas en 2500 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (2000 m3 aan gas en 4070 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Halle passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Halle?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 36.055 inwoners in 15.479 verschillende gezinnen. Dat betreffen 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 gezinnen zonder kinderen en 5.271 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Halle?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Halle bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.bronckhorst.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 7025.

Plaats een reactie