Woning kopen Empe

Snel een woning kopen in Empe? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand zijn er uiteenlopende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 9.416 woningen (62% koop, 37,9% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €377.695. Op dit woningportaal bieden wij het nieuwe woningaanbod in Empe, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €268.000, de gemiddelde woningprijs is €377.695.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals scholen, natuurgebieden, sportclubs, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBrummen
PlaatsEmpe
Postcode7399
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)20.726
Aantal huishoudens9.036
Aantal huishoudens met kinderen3.038
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen9.416
Aantal koopwoningen8.254
Aantal huurwoningen1.162
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.695
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Empe juli 2024

In ons overzicht bieden we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals duurzaamheid of parkeeropties. Neem contact op met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Colmschate, Diepenveen, Nijbroek, Terwolde of Teuge.

woning-te-koop-empe

Een appartement kopen in Empe

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 860 m3 gas + 2020 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Empe

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 & 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1090 kuub gas en 2510 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Empe is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 & 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2670 kWh stroom en 1220 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Empe

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 en 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3170 kWh elektra en 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 – 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4020 elektra (kWh) & 2080 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Empe

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Empe zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zal afhangen van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Op basis van koopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Empe

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Empe en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Empe geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 – €2.800. In het schema hier bieden we adressen van financieel adviseurs in Empe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Empe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Empe

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Empe en omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Empe kopen?

In de gemeente Brummen zijn er ruim 9.416 huizen. Er zijn 8.254 (62%) koophuizen en 1.162 (37,9%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 126 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €268.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €377.695. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Empe. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Empe?

Een woonobject in Brummen verbruikt gemiddeld 1390 kuub gas p/jaar en 2950 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (860 kuub gas en 2020 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2080 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4020 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Empe passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Empe?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 20.726 inwoners in 9.036 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.652 eenpersoonshuishoudens, 3.346 gezinnen zonder kinderen en 3.038 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Empe?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Empe bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.brummen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 7399.

Plaats een reactie