Woning kopen Colmschate

Wil je een woning kopen in Colmschate? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt heb je voldoende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Bovendien is er vlakbij een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 46.224 woningen (55,2% koopwoning, 44,3% huurwoning). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €343.585. Op deze website tonen wij het recente woningaanbod in Colmschate, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €223.000, de gemiddelde transactieprijs is €343.585.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDeventer
PlaatsColmschate
Postcode7429
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners (gemeente)100.719
Aantal huishoudens46.648
Aantal huishoudens met kinderen15.277
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen46.224
Aantal koopwoningen31.103
Aantal huurwoningen15.121
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.585
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Colmschate april 2024

Met onze huizenzoeker tref je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Diepenveen, Schalkhaar, Empe, Nijbroek & Terwolde.

woning-te-koop-colmschate

Appartement kopen in Colmschate

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 92 m2.
 • Het energiegebruik is circa 680 m3 gas & 1910 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Colmschate

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 121 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1050 kuub gas en daarbij 2700 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Colmschate is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2770 kWh elektra + 1220 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Colmschate

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 – 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 kWh stroom + 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 en 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4000 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Colmschate

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Colmschate Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Colmschate

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Colmschate en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Colmschate helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €3.050. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Colmschate.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Colmschate. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Colmschate

In april 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Colmschate en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Colmschate kopen?

In en rondom de gemeente Deventer vind je ongeveer 46.224 huizen. Het gaat om 31.103 (55,2%) koopwoningen en 15.121 (44,3%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 114 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €223.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €343.585. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Colmschate. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Colmschate?

Een woonhuis in Deventer gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1070 m3 gas voor verwarming en warm water en 2620 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (680 kuub aardgas en 1910 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 per jaar aan gas en 4000 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Colmschate passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Colmschate?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 100.719 mensen in 46.648 gezinnen. Het betreft 18.296 eenpersoonshuishoudens, 13.075 families zonder kinderen en 15.277 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,12 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Colmschate?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Colmschate laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.deventer.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7429.

Plaats een reactie