Woning kopen Terwolde

Jouw volgende woning kopen in Terwolde? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt heb je toegang tot meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 10.744 huizen (66,4% koop, 33,5% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €410.863. Op deze informatieve website tonen wij het actuele woningaanbod in Terwolde, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €320.000, de doorsnee verkoopprijs is €410.863.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteVoorst
PlaatsTerwolde
Postcode7396
Netnummer0571 (+31571)
Inwoners (gemeente)24.552
Aantal huishoudens10.149
Aantal huishoudens met kinderen3.583
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.744
Aantal koopwoningen8.946
Aantal huurwoningen1.798
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€320.000
Gemiddelde verkoopprijs€410.863
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Terwolde april 2024

In het schema hierna check je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Nijbroek, Empe, Teuge, Twello en Wilp.

woning-te-koop-terwolde

Appartementen te koop Terwolde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 900 m3 gas en doorgaans 2220 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Terwolde

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 – 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas en daarbij 2560 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Terwolde is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2750 kWh elektra & 1260 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Terwolde

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3360 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 4020 elektra (kWh) & 1950 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Terwolde

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Terwolde Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Terwolde

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Terwolde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Terwolde geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €2.750. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Terwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Terwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Terwolde

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Terwolde en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Terwolde kopen?

In de hele gemeente Voorst vind je ongeveer 10.744 woonhuizen. Het gaat daarbij om 8.946 (66,4%) koopwoningen en 1.798 (33,5%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 146 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €320.000 en de gem. marktprijs is €410.863. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Terwolde. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Terwolde?

Een woonobject in Voorst gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3150 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (900 kuub aardgas en 2220 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1950 kuub aardgas en 4020 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Terwolde passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Terwolde?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 24.552 mensen die we kunnen onderverdelen in 10.149 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.795 eenpersoonshuishoudens, 3.771 gezinnen zonder kinderen en 3.583 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Terwolde?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Terwolde bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.voorst.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7396.

Plaats een reactie