Woning kopen Nijbroek

Snel een woning kopen in Nijbroek? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Verder vind je hier mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 10.744 woningen (66,4% koophuis, 33,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €410.863. Op deze informatieve website bieden wij het beschikbare woningaanbod in Nijbroek, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €320.000, de basis verkoopprijs is €410.863.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals sportclubs, scholen, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteVoorst
PlaatsNijbroek
Postcode7397
Netnummer0571 (+31571)
Inwoners (gemeente)24.552
Aantal huishoudens10.149
Aantal huishoudens met kinderen3.583
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.744
Aantal koopwoningen8.946
Aantal huurwoningen1.798
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€320.000
Gemiddelde verkoopprijs€410.863
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Nijbroek april 2024

Met onze woningzoeker bieden we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid en aanwezigheid van een garage. Bel of mail de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Empe, Colmschate, Terwolde, Teuge & Twello.

woning-te-koop-nijbroek

Appartement kopen in Nijbroek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas & 2220 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Nijbroek

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 en 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en +/- 2560 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Nijbroek is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2750 kWh elektra en 1260 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Nijbroek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3360 kWh elektra en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 elektriciteit (kWh) en 1950 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Nijbroek

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je inzicht hebt in wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nijbroek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Nijbroek

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Nijbroek en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nijbroek geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €2.800. In het schema hier check je namen en adressen van financieel adviseurs in Nijbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Nijbroek

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Nijbroek en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Nijbroek kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Voorst vinden we circa 10.744 woningen. Het gaat daarbij om 8.946 (66,4%) koophuizen en 1.798 (33,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 146 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €320.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €410.863. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijbroek. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Nijbroek?

Een huishouden in Voorst verbruikt qua energie gem. zo’n 1430 kuub gas p/jaar en 3150 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2220 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 kuub gas p/jaar en 4020 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Nijbroek passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Nijbroek?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 24.552 inwoners die we kunnen onderverdelen in 10.149 huishoudens. Dit zijn 2.795 eenpersoonshuishoudens, 3.771 families zonder kinderen en 3.583 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Nijbroek?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Nijbroek laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.voorst.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 7397.

Plaats een reactie