Woning kopen Teuge

Wil je een woning kopen in Teuge? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving vind je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder vind je hier een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 10.744 huizen (66,4% koop, 33,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €410.863. Op deze website vind je het recente woningaanbod in Teuge, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €320.000, de gemiddelde verkoopprijs is €410.863.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, natuurgebieden, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteVoorst
PlaatsTeuge
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)24.552
Aantal huishoudens10.149
Aantal huishoudens met kinderen3.583
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.744
Aantal koopwoningen8.946
Aantal huurwoningen1.798
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€320.000
Gemiddelde verkoopprijs€410.863
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Teuge juli 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoom verder in op aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid en parkeeropties. Bel of mail de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Terwolde, Nijbroek, Twello, Wilp & Voorst.

woning-te-koop-teuge

Studio of appartement kopen in Teuge

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 & 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 900 m3 gas en +/- 2220 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Teuge

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 en 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1130 kuub gas en daarbij 2560 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Teuge is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 – 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2750 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Teuge

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 128 m2 – 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3360 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 – 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4020 elektriciteit (kWh) + 1950 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Teuge

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Teuge Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. Op basis van woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Teuge

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Teuge en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Teuge geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €3.250. In de volgende weergave check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Teuge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Teuge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Teuge

De afgelopen tijd (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Teuge en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Teuge kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Voorst zijn er 10.744 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 8.946 (66,4%) koopwoningen en 1.798 (33,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 146 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €320.000 en de gem. verkoopprijs is €410.863. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Teuge. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Teuge?

Een woonobject in Voorst gebruikt gemiddeld 1430 kuub gas en 3150 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas en 2220 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 m3 per jaar aan gas en 4020 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Teuge passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Teuge?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 24.552 mensen in 10.149 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.795 eenpersoonshuishoudens, 3.771 gezinnen zonder kinderen en 3.583 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Teuge?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Teuge zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.voorst.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7395.

Plaats een reactie