Woning kopen Diepenveen

Ga je een woning kopen in Diepenveen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In de buurt heb je toegang tot verschillende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder is er vlakbij een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 46.224 huizen (55,2% koophuis, 44,3% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €343.585. Op dit huizenplatform vind je het woningaanbod in Diepenveen, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Er is een mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €223.000, de gemiddelde woningprijs is €343.585.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDeventer
PlaatsDiepenveen
Postcode7430
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners (gemeente)100.719
Aantal huishoudens46.648
Aantal huishoudens met kinderen15.277
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen46.224
Aantal koopwoningen31.103
Aantal huurwoningen15.121
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.585
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Diepenveen april 2024

Onderstaand maak je kennis met het actuele woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op woningtype, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als isolatie en parkeermogelijkheden. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Schalkhaar, Lettele, Colmschate, Empe of Nijbroek.

woning-te-koop-diepenveen

Appartementen te koop Diepenveen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 680 m3 gas en doorgaans 1910 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Diepenveen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 125 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1050 kuub gas en daarbij 2700 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Diepenveen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2770 kWh elektriciteit en 1220 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Diepenveen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 kWh elektra & 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4000 elektra (kWh) & 1940 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Diepenveen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Diepenveen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te ronden. Door middel van het bod, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Diepenveen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Diepenveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Diepenveen geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 & €3.150. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Diepenveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Diepenveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Diepenveen

In april 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Diepenveen en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Diepenveen kopen?

In de gemeente Deventer bestaan er circa 46.224 woonobjecten. Hierbij spreken we van 31.103 (55,2%) koophuizen en 15.121 (44,3%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 114 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €223.000 en de gem. verkoopprijs is €343.585. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Diepenveen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Diepenveen?

Een huishouden in Deventer kent een gem. verbruik van 1070 kuub gas p/jaar en 2620 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (680 m3 per jaar aan gas en 1910 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 kuub gas en 4000 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Diepenveen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Diepenveen?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 100.719 inwoners die we kunnen onderverdelen in 46.648 verschillende gezinnen. Het betreft 18.296 eenpersoonshuishoudens, 13.075 gezinnen zonder kinderen en 15.277 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,12 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopakte en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Diepenveen?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Diepenveen laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.deventer.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 7415, 7430, 7431.

Plaats een reactie