Woning kopen Werkhoven

Jouw ideale woning kopen in Werkhoven? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Utrecht. In de nabije omgeving zijn er allerhande voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 6.484 huizen (75,1% koopwoning, 24,7% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €537.433. Op dit woningportaal tonen wij het nieuwe woningaanbod in Werkhoven, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Utrecht.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €379.000, de gemiddelde prijs van een woning is €537.433.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteBunnik
PlaatsWerkhoven
Postcode3985
Netnummer0343 (+31343)
Inwoners (gemeente)15.191
Aantal huishoudens6.433
Aantal huishoudens met kinderen2.398
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen6.484
Aantal koopwoningen5.405
Aantal huurwoningen1.079
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€379.000
Gemiddelde verkoopprijs€537.433
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik2990 kWh

Woningaanbod Werkhoven mei 2024

In het schema hierna verstrekken we het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek op aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als isolatie en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Ossenwaard, t Goy, Odijk, Driebergen-Rijsenburg en Overberg.

woning-te-koop-werkhoven

Eigen appartement kopen in Werkhoven

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 710 m3 gas en 1880 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Werkhoven

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 & 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1220 kuub gas en gem. 2910 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Werkhoven is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh elektra en 1420 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Werkhoven

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 kWh stroom & 1530 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4340 elektriciteit (kWh) & 2140 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Werkhoven

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Werkhoven Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. Op basis van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Werkhoven

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Werkhoven en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Werkhoven geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €2.600. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Werkhoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Werkhoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Werkhoven

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Werkhoven en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Werkhoven kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Bunnik vind je ongeveer 6.484 woningen. We maken onderscheid tussen 5.405 (75,1%) koophuizen en 1.079 (24,7%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 134 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €379.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €537.433. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Werkhoven. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Werkhoven?

Een woonhuis in Bunnik gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 m3 per jaar aan gas en 2990 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (710 m3 aan gas en 1880 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2140 kuub gas en 4340 kWh electriciteit). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Werkhoven passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Werkhoven?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 15.191 inwoners in 6.433 huishoudens. Er wonen 1.969 eenpersoonshuishoudens, 2.066 families zonder kinderen en 2.398 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Werkhoven?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Werkhoven bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.bunnik.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3985.

Plaats een reactie