Woning kopen t Goy

Snel een woning kopen in t Goy? Het is een gezellige plaats in de provincie Utrecht. In de buurt vind je allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien is er vlakbij een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 20.681 woningen (67,8% koopwoning, 32,2% huur). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €502.688. Op dit woningplatform vind je het beschikbare woningaanbod in t Goy, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €350.000, de gemiddelde verkoopprijs is €502.688.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals restaurants, winkels, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteHouten
Plaatst Goy
Postcode3997
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)50.146
Aantal huishoudens20.265
Aantal huishoudens met kinderen8.725
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.681
Aantal koopwoningen15.752
Aantal huurwoningen4.929
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€350.000
Gemiddelde verkoopprijs€502.688
Gemiddeld gasverbruik860 m3
Gemiddeld stroomverbruik3000 kWh

Woningaanbod t Goy mei 2024

In ons overzicht blader je door alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Kies op basis van ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren andere woningeigenschappen als duurzaamheid en parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Schalkwijk, Tull en ’t Waal, Ossenwaard, Werkhoven & Odijk.

woning-te-koop-t-goy

Studio of appartement kopen in t Goy

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 – 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 500 m3 gas en +/- 2030 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop t Goy

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 110 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 kuub gas en doorgaans 3080 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in t Goy is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3250 kWh stroom & 960 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen t Goy

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3800 kWh elektra en 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4420 stroom (kWh) & 1890 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in t Goy

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in t Goy Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in t Goy

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in t Goy en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in t Goy geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 & €2.600. In de volgende weergave tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in t Goy.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in t Goy. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in t Goy

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in t Goy en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in t Goy kopen?

In de hele gemeente Houten vinden we circa 20.681 woonobjecten. Het gaat daarbij om 15.752 (67,8%) koopwoningen en 4.929 (32,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 126 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €350.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €502.688. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in t Goy. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in t Goy?

Een woning in Houten heeft een verbruik van gemiddeld 860 kuub aardgas en 3000 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (500 m3 per jaar aan gas en 2030 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 m3 gas voor verwarming en warm water en 4420 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in t Goy passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in t Goy?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 50.146 mensen in 20.265 verschillende gezinnen. Er wonen 5.540 eenpersoonshuishoudens, 6.000 huishoudens zonder kinderen en 8.725 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,46 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in t Goy?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning t Goy bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.houten.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3997.

Plaats een reactie