Woning kopen Driebergen-Rijsenburg

Wil je een woning kopen in Driebergen-Rijsenburg? Het is een heerlijke plek in de provincie Utrecht. In de buurt heb je toegang tot voldoende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder ontdek je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 21.890 huizen (64,1% koop, 35,5% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €562.887. Op deze pagina vind je het recente woningaanbod in Driebergen-Rijsenburg, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €370.000, de gemiddelde verkoopprijs is €562.887.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
PlaatsDriebergen-Rijsenburg
Postcode3971
Netnummer0343 (+31343)
Inwoners (gemeente)49.580
Aantal huishoudens21.590
Aantal huishoudens met kinderen7.137
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen21.890
Aantal koopwoningen16.490
Aantal huurwoningen5.400
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€370.000
Gemiddelde verkoopprijs€562.887
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Driebergen-Rijsenburg mei 2024

In het overzicht hieronder vind je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Odijk, Werkhoven, Overberg, Amerongen & Leersum.

woning-te-koop-driebergen-rijsenburg

Aanbod appartement kopen in Driebergen-Rijsenburg

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 840 m3 gas en daarbij 2060 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Driebergen-Rijsenburg

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 108 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1170 kuub gas en doorgaans 2780 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Driebergen-Rijsenburg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2930 kWh stroom en 1380 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Driebergen-Rijsenburg

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 kWh stroom & 1700 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4340 stroom (kWh) en 2320 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Driebergen-Rijsenburg

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Driebergen-Rijsenburg zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Driebergen-Rijsenburg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Driebergen-Rijsenburg en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Driebergen-Rijsenburg geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 en €2.850. In het schema hier vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Driebergen-Rijsenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Driebergen-Rijsenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Driebergen-Rijsenburg

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Driebergen-Rijsenburg en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Driebergen-Rijsenburg kopen?

In deze gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er ruim 21.890 woningen. Hierbij spreken we van 16.490 (64,1%) koopwoningen en 5.400 (35,5%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 131 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €370.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €562.887. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Driebergen-Rijsenburg. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Driebergen-Rijsenburg?

Een huishouden in Utrechtse Heuvelrug kent een gem. verbruik van 1460 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3080 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (840 m3 aan gas en 2060 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2320 m3 gas voor verwarming en warm water en 4340 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Driebergen-Rijsenburg passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Driebergen-Rijsenburg?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 49.580 personen in 21.590 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 7.650 eenpersoonshuishoudens, 6.803 families zonder kinderen en 7.137 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,22 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Driebergen-Rijsenburg?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Driebergen-Rijsenburg bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.heuvelrug.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3970, 3971, 3972.

Plaats een reactie