Woning kopen Bunnik

Snel een woning kopen in Bunnik? Het is een erg populaire plek in de provincie Utrecht. In en rondom deze plek bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook ontdek je hier een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 6.484 woningen (75,1% koophuis, 24,7% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €537.433. Op dit huizenportaal ontdek je het actuele woningaanbod in Bunnik, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Utrecht.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €379.000, de gemiddelde woningprijs is €537.433.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteBunnik
Postcode3984
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)15.191
Aantal huishoudens6.433
Aantal huishoudens met kinderen2.398
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen6.484
Aantal koopwoningen5.405
Aantal huurwoningen1.079
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€379.000
Gemiddelde verkoopprijs€537.433
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik2990 kWh

Woningaanbod Bunnik mei 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als zuinigheid en de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Houten, Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg.

woning-te-koop-bunnik

Appartement kopen in Bunnik

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 710 m3 gas en 1880 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Bunnik

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 & 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1220 kuub gas en gem. 2910 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Bunnik is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3090 kWh elektra + 1420 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Bunnik

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 – 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 kWh stroom en 1530 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4340 stroom (kWh) en 2140 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Bunnik

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bunnik Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Aan de hand van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Bunnik

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Bunnik en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Bunnik geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €2.600. In onderstaande lijst bieden we gegevens van financieel adviseurs in Bunnik.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bunnik. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Bunnik

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Bunnik en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Bunnik kopen?

In deze gemeente Bunnik vind je ongeveer 6.484 huizen. We maken onderscheid tussen 5.405 (75,1%) koophuizen en 1.079 (24,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 134 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €379.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €537.433. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Bunnik. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Bunnik?

Een woonobject in Bunnik verbruikt gemiddeld 1320 m3 per jaar aan gas en 2990 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (710 kuub gas p/jaar en 1880 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (2140 kuub aardgas en 4340 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Bunnik passen duurzame producten zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Bunnik?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 15.191 mensen die we kunnen onderverdelen in 6.433 huishoudens. Dit zijn 1.969 eenpersoonshuishoudens, 2.066 gezinnen zonder kinderen en 2.398 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Bunnik?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Bunnik bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bunnik.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3703, 3704, 3980, 3981.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie