Woning kopen Overberg

Ga je een woning kopen in Overberg? Het is een geweldige plek in de provincie Utrecht. In de nabije buurt bestaan er verschillende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook vind je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 21.890 woningen (64,1% koopwoning, 35,5% huurwoning). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €562.887. Op dit woningplatform check je het beschikbare woningaanbod in Overberg, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Utrecht.
 • Er is een mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €370.000, de doorsnee verkoopprijs is €562.887.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
PlaatsOverberg
Postcode3959
Netnummer0343 (+31343)
Inwoners (gemeente)49.580
Aantal huishoudens21.590
Aantal huishoudens met kinderen7.137
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen21.890
Aantal koopwoningen16.490
Aantal huurwoningen5.400
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€370.000
Gemiddelde verkoopprijs€562.887
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Overberg mei 2024

In onderstaande weergave ontdek je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid of en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Driebergen-Rijsenburg, Odijk, Amerongen, Leersum of Maarsbergen.

woning-te-koop-overberg

Eigen appartement kopen in Overberg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 840 m3 gas en doorgaans 2060 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Overberg

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 107 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1170 kuub gas en doorgaans 2780 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Overberg is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 & 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2930 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Overberg

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 & 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 kWh elektra & 1700 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 en 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4340 elektra (kWh) & 2320 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Overberg

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Overberg Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning in orde te maken. Door middel van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Overberg

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Overberg en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Overberg geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €2.650. In de volgende weergave bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Overberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Overberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Overberg

Recent (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Overberg en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Overberg kopen?

In de buurt van de gemeente Utrechtse Heuvelrug bestaan er circa 21.890 woonobjecten. Hierbij spreken we van 16.490 (64,1%) koophuizen en 5.400 (35,5%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 131 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €370.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €562.887. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Overberg. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Overberg?

Een woonhuis in Utrechtse Heuvelrug verbruikt gemiddeld 1460 kuub gas p/jaar en 3080 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (840 m3 gas en 2060 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2320 kuub gas en 4340 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Overberg passen duurzame producten zoals zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Overberg?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 49.580 inwoners in 21.590 verschillende gezinnen. Hier wonen 7.650 eenpersoonshuishoudens, 6.803 huishoudens zonder kinderen en 7.137 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,22 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Overberg?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Overberg realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.heuvelrug.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3959.

Plaats een reactie