Woning kopen Odijk

Jouw volgende woning kopen in Odijk? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt zijn er diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder vind je hier mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 6.484 huizen (75,1% koopwoning, 24,7% huurwoningen). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €537.433. Op dit huizenportaal ontdek je het recente woningaanbod in Odijk, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Utrecht.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €379.000, de gemiddelde verkoopprijs is €537.433.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, kinderopvang, sportclubs, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteBunnik
PlaatsOdijk
Postcode3984
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)15.191
Aantal huishoudens6.433
Aantal huishoudens met kinderen2.398
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen6.484
Aantal koopwoningen5.405
Aantal huurwoningen1.079
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€379.000
Gemiddelde verkoopprijs€537.433
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik2990 kWh

Woningaanbod Odijk mei 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoom verder in op woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen andere woningeigenschappen als zuinigheid & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Werkhoven, Ossenwaard, Driebergen-Rijsenburg, Overberg of Amerongen.

woning-te-koop-odijk

Eigen appartement kopen in Odijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 710 m3 gas en gem. 1880 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Odijk

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1220 kuub gas en 2910 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Odijk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3090 kWh stroom + 1420 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Odijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 128 m2 & 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3280 kWh elektriciteit + 1530 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 en 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4340 stroom (kWh) & 2140 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Odijk

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Odijk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Odijk

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Odijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Odijk geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €2.800. In de lijst hierna check je adressen van financieel adviseurs in Odijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Odijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Odijk

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Odijk en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Odijk kopen?

In de hele gemeente Bunnik registreren wij 6.484 woonhuizen. Het gaat daarbij om 5.405 (75,1%) koopwoningen en 1.079 (24,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 134 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €379.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €537.433. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Odijk. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Odijk?

Een woning in Bunnik gebruikt gemiddeld 1320 m3 per jaar aan gas en 2990 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (710 m3 aan gas en 1880 kWh elektra. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (2140 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4340 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Odijk passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Odijk?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 15.191 mensen in 6.433 verschillende gezinnen. Dat betreffen 1.969 eenpersoonshuishoudens, 2.066 gezinnen zonder kinderen en 2.398 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,34 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Odijk?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Odijk bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bunnik.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 3984.

Plaats een reactie