Woning kopen Ossenwaard

Alles weten over woning kopen in Ossenwaard? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Utrecht. In de nabije buurt vind je veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 24.196 woningen (62,3% koopwoning, 37,5% huurhuizen). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €385.814. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in Ossenwaard, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €256.000, de gemiddelde huizenprijs is €385.814.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals scholen, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsOssenwaard
Postcode3989
Netnummer0347 (+31347)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Ossenwaard mei 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, liggingen additionele aspecten als duurzaamheid en aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in t Goy, Schalkwijk, Werkhoven, Odijk of Driebergen-Rijsenburg.

woning-te-koop-ossenwaard

Een appartement kopen in Ossenwaard

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 760 m3 gas & 1980 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Ossenwaard

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 108 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas en daarbij 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Ossenwaard is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 en 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh elektra + 1200 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ossenwaard

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 – 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3430 kWh elektra en 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 – 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4010 elektra (kWh) + 1870 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Ossenwaard

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Ossenwaard zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Ossenwaard

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Ossenwaard en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Ossenwaard geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 & €3.300. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Ossenwaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ossenwaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Ossenwaard

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ossenwaard en net daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Ossenwaard kopen?

In en rondom de gemeente Vijfheerenlanden vind je ongeveer 24.196 woonhuizen. Er zijn 19.144 (62,3%) koopwoningen en 5.052 (37,5%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 121 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €256.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €385.814. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ossenwaard. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ossenwaard?

Een woonobject in Vijfheerenlanden verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2860 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (760 kuub gas en 1980 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4010 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Ossenwaard passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Ossenwaard?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 56.811 mensen die we kunnen onderverdelen in 23.339 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 9.134 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,4 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ossenwaard?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Ossenwaard zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 3989.

Plaats een reactie