Woning kopen Lienden

Plannen om een woning te kopen in Lienden? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de omgeving vind je meerdere faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 10.933 huizen (74,6% koop, 25,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €429.241. Op deze pagina ontdek je het actuele woningaanbod in Lienden, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €322.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €429.241.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsLienden
Postcode4033
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Lienden mei 2024

Onderstaand check je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, ligging, bouwjaar, woonoppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Kesteren, Opheusden, Ommeren, Ingen & Eck en Wiel.

woning-te-koop-lienden

Studio of appartement kopen in Lienden

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 99 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas + 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Lienden

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 125 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas + 2770 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Lienden is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 99 m2 – 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3040 kWh elektra & 1250 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Lienden

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 en 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3500 kWh stroom + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4420 stroom (kWh) & 1990 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Lienden

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Lienden Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. Op basis van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Lienden

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Lienden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Lienden helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €2.800. In het schema hier bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Lienden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lienden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Lienden

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Lienden en daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Lienden kopen?

In deze gemeente Buren zijn er ruim 10.933 woningen. We maken onderscheid tussen 10.100 (74,6%) koopwoningen en 833 (25,1%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 157 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €322.000 en de gem. marktprijs is €429.241. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lienden. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Lienden?

Een huis in Buren kent een gem. verbruik van 1520 kuub gas p/jaar en 3560 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 kuub aardgas en 2500 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1990 m3 aan gas en 4420 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Lienden passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Lienden?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 26.749 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.053 huishoudens. Hier wonen 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 huishoudens zonder kinderen en 4.229 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lienden?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lienden laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.buren.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 4033.

Plaats een reactie