Woning kopen Ommeren

Alles weten over woning kopen in Ommeren? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er uiteenlopende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.933 woningen (74,6% koop, 25,1% huurwoningen). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €429.241. Op Woningassistent.nl bieden wij het recente woningaanbod in Ommeren, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €322.000, de gemiddelde verkoopprijs is €429.241.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsOmmeren
Postcode4033
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Ommeren mei 2024

In het schema hierna blader je door het actuele woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakteen relevante factoren als energielabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Lienden, Kesteren, Ingen, Eck en Wiel & Rijswijk.

woning-te-koop-ommeren

Appartement kopen in Ommeren

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 100 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 960 m3 gas en +/- 2500 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Ommeren

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas & 2770 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Ommeren is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3040 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ommeren

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3500 kWh elektra & 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4420 elektra (kWh) & 1990 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Ommeren

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ommeren zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ommeren

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ommeren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Ommeren geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 & €3.200. In het schema hier bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Ommeren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ommeren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Ommeren

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Ommeren en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ommeren kopen?

In de hele gemeente Buren zijn er ruim 10.933 woningen. De verdeling is als volgt: 10.100 (74,6%) koopwoningen en 833 (25,1%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 157 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €322.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €429.241. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ommeren. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ommeren?

Een huishouden in Buren kent een gem. verbruik van 1520 kuub aardgas en 3560 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (960 kuub aardgas en 2500 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1990 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4420 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Ommeren passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Ommeren?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 26.749 inwoners in 11.053 huishoudens. Het betreft 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 gezinnen zonder kinderen en 4.229 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,41 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Ommeren?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ommeren laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.buren.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4032, 4033.

Plaats een reactie