Woning kopen Eck en Wiel

Plannen om een woning te kopen in Eck en Wiel? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er veel faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.933 huizen (74,6% koop, 25,1% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €429.241. Op deze informatieve website check je het huidige woningaanbod in Eck en Wiel, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €322.000, de gemiddelde huizenprijs is €429.241.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsEck en Wiel
Postcode4024
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Eck en Wiel mei 2024

In onderstaande weergave bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Ingen, Ommeren, Rijswijk, Maurik & Kerk Avezaath.

woning-te-koop-eck-en-wiel

Een appartement kopen in Eck en Wiel

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 960 m3 gas en +/- 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Eck en Wiel

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 106 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en +/- 2770 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Eck en Wiel is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 – 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3040 kWh stroom + 1250 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Eck en Wiel

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3500 kWh elektra + 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4420 stroom (kWh) & 1990 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Eck en Wiel

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Eck en Wiel Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Eck en Wiel

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Eck en Wiel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Eck en Wiel helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €2.900. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Eck en Wiel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eck en Wiel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Eck en Wiel

In mei 2024 is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Eck en Wiel en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Eck en Wiel kopen?

In de buurt van de gemeente Buren vind je ongeveer 10.933 huizen. Het gaat daarbij om 10.100 (74,6%) koopwoningen en 833 (25,1%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 157 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €322.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €429.241. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eck en Wiel. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Eck en Wiel?

Een woning in Buren verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 kuub gas p/jaar en 3560 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (960 kuub gas p/jaar en 2500 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1990 m3 aan gas en 4420 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Eck en Wiel passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Eck en Wiel?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 26.749 inwoners in 11.053 gezinnen. Hier wonen 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 gezinnen zonder kinderen en 4.229 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,41 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Eck en Wiel?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Eck en Wiel bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.buren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4024.

Plaats een reactie