Woning kopen Kesteren

Jouw volgende woning kopen in Kesteren? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er veel dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 8.912 huizen (65,2% koop, 34,5% huurhuis). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €397.599. Op Woningassistent.nl bieden wij het recente woningaanbod in Kesteren, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €260.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €397.599.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsKesteren
Postcode4041
Netnummer0488 (+31488)
Inwoners (gemeente)24.339
Aantal huishoudens9.146
Aantal huishoudens met kinderen3.928
Gemiddelde huishoudensgrootte2,63
Aantal woningen8.912
Aantal koopwoningen8.152
Aantal huurwoningen760
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.599
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Kesteren juni 2024

In het schema hierna vind je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals energieprestaties & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Opheusden, Ochten, Lienden, Ommeren of Ingen.

woning-te-koop-kesteren

Appartementen te koop Kesteren

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 en 103 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 880 m3 gas & 2380 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Kesteren

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 116 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas en 2710 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Kesteren is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2960 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Kesteren

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3480 kWh stroom + 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4490 stroom (kWh) & 2010 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Kesteren

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Kesteren Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis definitief te regelen. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Kesteren

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Kesteren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Kesteren helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €3.000. In de tabel hieronder tref je adressen van financieel adviseurs in Kesteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kesteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Kesteren

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kesteren en omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Kesteren kopen?

In deze gemeente Neder-Betuwe vind je ongeveer 8.912 woonobjecten. Je vindt hier circa 8.152 (65,2%) koopwoningen en 760 (34,5%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 144 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €260.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €397.599. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kesteren. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Kesteren?

Een woonobject in Neder-Betuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 kuub gas en 3340 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (880 kuub gas p/jaar en 2380 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (2010 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4490 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Kesteren passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Kesteren?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 24.339 personen in 9.146 gezinnen. Het betreft 2.490 eenpersoonshuishoudens, 2.728 gezinnen zonder kinderen en 3.928 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,63 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Kesteren?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Kesteren plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.nederbetuwe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4040, 4041.

Plaats een reactie