Woning kopen Opheusden

Plannen om een woning te kopen in Opheusden? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook vind je hier mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 8.912 huizen (65,2% koopwoning, 34,5% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €397.599. Op Woningassistent.nl check je het woningaanbod in Opheusden, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €260.000, de doorsnee verkoopprijs is €397.599.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsOpheusden
Postcode4043
Netnummer0488 (+31488)
Inwoners (gemeente)24.339
Aantal huishoudens9.146
Aantal huishoudens met kinderen3.928
Gemiddelde huishoudensgrootte2,63
Aantal woningen8.912
Aantal koopwoningen8.152
Aantal huurwoningen760
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.599
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Opheusden juni 2024

Bijgaand tref je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoom verder in op ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals isolatie of en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Ochten, IJzendoorn, Kesteren, Lienden & Ommeren.

woning-te-koop-opheusden

Appartementen te koop Opheusden

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 880 m3 gas & 2380 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Opheusden

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas + 2710 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Opheusden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 & 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2960 kWh elektra en 1260 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Opheusden

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3480 kWh elektra en 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 & 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4490 stroom (kWh) + 2010 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Opheusden

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Opheusden Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Opheusden

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Opheusden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Opheusden geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €2.650. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Opheusden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Opheusden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Opheusden

De afgelopen periode (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Opheusden en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Opheusden kopen?

In deze gemeente Neder-Betuwe vinden we circa 8.912 huizen. We maken onderscheid tussen 8.152 (65,2%) koophuizen en 760 (34,5%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 144 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €260.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €397.599. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Opheusden. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Opheusden?

Een huishouden in Neder-Betuwe gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3340 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (880 m3 gas voor verwarming en warm water en 2380 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2010 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4490 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Opheusden passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Opheusden?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 24.339 personen die we kunnen onderverdelen in 9.146 gezinnen. Er wonen 2.490 eenpersoonshuishoudens, 2.728 families zonder kinderen en 3.928 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,63 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Opheusden?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Opheusden laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.nederbetuwe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 4043.

Plaats een reactie