Woning kopen Ingen

Jouw ideale woning kopen in Ingen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de omgeving bestaan er meerdere faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast vind je hier een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 10.933 huizen (74,6% koophuis, 25,1% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €429.241. Op dit huizenportaal check je het nieuwe woningaanbod in Ingen, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €322.000, de basis verkoopprijs is €429.241.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsIngen
Postcode4031
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Ingen mei 2024

Onderstaand vind je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen relevante factoren als duurzaamheid en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Ommeren, Lienden, Eck en Wiel, Rijswijk of Maurik.

woning-te-koop-ingen

Appartementen te koop Ingen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 960 m3 gas en gem. 2500 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Ingen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1090 kuub gas en daarbij 2770 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ingen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 – 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3040 kWh stroom en 1250 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Ingen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3500 kWh elektra + 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4420 elektriciteit (kWh) en 1990 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Ingen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Ingen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering af te ronden. D.m.v. woningwaarde, kosten koper, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ingen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ingen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Ingen geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €2.950. In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ingen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ingen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Ingen

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ingen en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ingen kopen?

In de gemeente Buren bestaan er circa 10.933 woonobjecten. Het gaat om 10.100 (74,6%) koophuizen en 833 (25,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 157 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €322.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €429.241. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ingen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Ingen?

Een woonhuis in Buren kent een gem. verbruik van 1520 m3 gas en 3560 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (960 kuub aardgas en 2500 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1990 kuub aardgas en 4420 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Ingen passen duurzame oplossingen als zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Ingen?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 26.749 personen in 11.053 verschillende huishoudens. Het betreft 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 families zonder kinderen en 4.229 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,41 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Ingen?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ingen bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.buren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4030, 4031.

Plaats een reactie