Woning kopen Maurik

Snel een woning kopen in Maurik? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. Op korte afstand zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.933 huizen (74,6% koophuis, 25,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €429.241. Op deze pagina vind je het woningaanbod in Maurik, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €322.000, de doorsnee verkoopprijs is €429.241.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsMaurik
Postcode4021
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Maurik mei 2024

Onderstaand blader je door alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijsen extra details als energieprestaties of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Rijswijk, Eck en Wiel, Kerk Avezaath, Wadenoijen en Kapel Avezaath.

woning-te-koop-maurik

Een appartement kopen in Maurik

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 960 m3 gas en gem. 2500 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Maurik

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 76 m2 – 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en +/- 2770 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Maurik is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3040 kWh elektra en 1250 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Maurik

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 en 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3500 kWh elektra + 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 – 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4420 stroom (kWh) en 1990 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Maurik

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Maurik Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. A.d.h.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Maurik

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxateurs en makelaars in Maurik en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Maurik geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.900. In onderstaande lijst check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Maurik.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maurik. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Maurik

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Maurik en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Maurik kopen?

In de gemeente Buren zijn er ruim 10.933 woningen. De verdeling is als volgt: 10.100 (74,6%) koopwoningen en 833 (25,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 157 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €322.000 en de gem. verkoopprijs is €429.241. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Maurik. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Maurik?

Een woonhuis in Buren gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3560 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (960 m3 per jaar aan gas en 2500 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1990 m3 gas voor verwarming en warm water en 4420 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Maurik passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Maurik?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 26.749 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.053 huishoudens. Dit zijn 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 families zonder kinderen en 4.229 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Maurik?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Maurik bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.buren.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 4020, 4021.

Plaats een reactie