Woning kopen Kapel Avezaath

Jouw aanstaande woning kopen in Kapel Avezaath? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de omgeving heb je verschillende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 18.271 huizen (56,7% koopwoning, 43,1% huurhuis). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €323.105. Op deze website tonen wij het huidige woningaanbod in Kapel Avezaath, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de doorsnee verkoopprijs is €323.105.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals scholen, restaurants, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteTiel
PlaatsKapel Avezaath
Postcode4013
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)42.159
Aantal huishoudens18.726
Aantal huishoudens met kinderen6.659
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen18.271
Aantal koopwoningen13.430
Aantal huurwoningen4.841
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€323.105
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Kapel Avezaath mei 2024

In ons overzicht blader je door alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals CV-ketel en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Wadenoijen, Kerk Avezaath, Zoelen, Tull en ’t Waal en Schalkwijk.

woning-te-koop-kapel-avezaath

Appartement kopen in Kapel Avezaath

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 820 m3 gas & 2040 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Kapel Avezaath

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 109 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas + 2960 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Kapel Avezaath is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 en 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3080 kWh elektra en 1260 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Kapel Avezaath

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 3410 kWh stroom en 1440 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4410 elektra (kWh) & 2020 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Kapel Avezaath

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Kapel Avezaath Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Kapel Avezaath

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Kapel Avezaath en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Kapel Avezaath helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €2.850. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Kapel Avezaath.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kapel Avezaath. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Kapel Avezaath

Recent (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Kapel Avezaath en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Kapel Avezaath kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Tiel zijn er 18.271 huizen. Er zijn 13.430 (56,7%) koophuizen en 4.841 (43,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 114 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €..000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €323.105. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kapel Avezaath. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kapel Avezaath?

Een woonhuis in Tiel verbruikt qua energie gem. zo’n 1150 m3 gas voor verwarming en warm water en 2910 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 m3 aan gas en 2040 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2020 kuub gas p/jaar en 4410 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Kapel Avezaath passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Kapel Avezaath?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 42.159 personen die we kunnen onderverdelen in 18.726 huishoudens. Er wonen 6.840 eenpersoonshuishoudens, 5.227 huishoudens zonder kinderen en 6.659 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,22 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kapel Avezaath?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Kapel Avezaath laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.tiel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4013.

Plaats een reactie