Woning kopen Kerk Avezaath

Ga je een woning kopen in Kerk Avezaath? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek bestaan er verschillende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast is er vlakbij een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 18.271 woningen (56,7% koopwoning, 43,1% huur). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €323.105. Op dit woningplatform blader je door het huidige woningaanbod in Kerk Avezaath, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €..000, de gemiddelde transactieprijs is €323.105.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, scholen, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteTiel
PlaatsKerk Avezaath
Postcode4017
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)42.159
Aantal huishoudens18.726
Aantal huishoudens met kinderen6.659
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen18.271
Aantal koopwoningen13.430
Aantal huurwoningen4.841
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€323.105
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Kerk Avezaath mei 2024

In het schema hierna verstrekken we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Maurik, Rijswijk, Wadenoijen, Kapel Avezaath of Zoelen.

woning-te-koop-kerk-avezaath

Appartementen te koop Kerk Avezaath

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 820 m3 gas en doorgaans 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Kerk Avezaath

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas en tevens 2960 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Kerk Avezaath is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3080 kWh elektra & 1260 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Kerk Avezaath

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 – 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3410 kWh elektra & 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4410 elektriciteit (kWh) & 2020 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Kerk Avezaath

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Kerk Avezaath Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Kerk Avezaath

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Kerk Avezaath en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Kerk Avezaath geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 en €3.150. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Kerk Avezaath.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kerk Avezaath. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Kerk Avezaath

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Kerk Avezaath en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Kerk Avezaath kopen?

In en rondom de gemeente Tiel zijn er 18.271 huizen. Het gaat om 13.430 (56,7%) koopwoningen en 4.841 (43,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 114 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €323.105. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kerk Avezaath. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Kerk Avezaath?

Een woonobject in Tiel verbruikt gemiddeld 1150 m3 gas en 2910 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (2020 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4410 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Kerk Avezaath passen duurzame producten zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Kerk Avezaath?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 42.159 mensen in 18.726 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.840 eenpersoonshuishoudens, 5.227 huishoudens zonder kinderen en 6.659 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,22 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Kerk Avezaath?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kerk Avezaath bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.tiel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4017.

Plaats een reactie