Woning kopen Rijswijk

Jouw ideale woning kopen in Rijswijk? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. Op korte afstand bestaan er uiteenlopende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 10.933 woningen (74,6% koophuis, 25,1% huurhuizen). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €429.241. Op deze website check je het nieuwe woningaanbod in Rijswijk, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €322.000, de basis verkoopprijs is €429.241.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals scholen, natuurgebieden, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsRijswijk
Postcode4023
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Rijswijk mei 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Selecteer op woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als energieneutraal of parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Eck en Wiel, Ingen, Maurik, Kerk Avezaath of Wadenoijen.

woning-te-koop-rijswijk

Appartementen te koop Rijswijk

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 960 m3 gas en +/- 2500 kWh stroom.

Rijtjeshuis Rijswijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1090 kuub gas en 2770 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Rijswijk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3040 kWh stroom & 1250 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Rijswijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3500 kWh stroom + 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4420 stroom (kWh) + 1990 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Rijswijk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Rijswijk zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Rijswijk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Rijswijk en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Rijswijk helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €2.600. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Rijswijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijswijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Rijswijk

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Rijswijk en omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Rijswijk kopen?

In en rondom de gemeente Buren zijn er ruim 10.933 woonhuizen. Je vindt hier circa 10.100 (74,6%) koopwoningen en 833 (25,1%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 157 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €322.000 en de gem. verkoopprijs is €429.241. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijswijk. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Rijswijk?

Een woonhuis in Buren kent een gem. verbruik van 1520 m3 gas voor verwarming en warm water en 3560 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (960 m3 per jaar aan gas en 2500 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1990 m3 gas en 4420 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Rijswijk passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Rijswijk?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 26.749 inwoners in 11.053 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 gezinnen zonder kinderen en 4.229 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,41 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Rijswijk?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Rijswijk zetten. Neem contact op met de gemeente (www.buren.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4023.

Plaats een reactie