Woning kopen Wadenoijen

Een woning kopen in Wadenoijen? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de buurt heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 18.271 woningen (56,7% koopwoning, 43,1% huur). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €323.105. Op deze website bieden wij het actuele woningaanbod in Wadenoijen, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €323.105.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteTiel
PlaatsWadenoijen
Postcode4014
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)42.159
Aantal huishoudens18.726
Aantal huishoudens met kinderen6.659
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen18.271
Aantal koopwoningen13.430
Aantal huurwoningen4.841
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€323.105
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Wadenoijen mei 2024

In het schema hierna blader je door de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoom verder in op aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel of mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Kerk Avezaath, Maurik, Kapel Avezaath, Zoelen of Tull en ’t Waal.

woning-te-koop-wadenoijen

Eigen appartement kopen in Wadenoijen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 – 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 820 m3 gas en daarbij 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Wadenoijen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 2960 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Wadenoijen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3080 kWh stroom & 1260 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Wadenoijen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 & 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3410 kWh stroom + 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4410 elektra (kWh) en 2020 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Wadenoijen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wadenoijen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Wadenoijen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Wadenoijen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Wadenoijen geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 & €2.750. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Wadenoijen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wadenoijen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wadenoijen

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Wadenoijen en omliggende plekken. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Wadenoijen kopen?

In en rondom de gemeente Tiel bestaan er circa 18.271 huizen. Dit zijn 13.430 (56,7%) koopwoningen en 4.841 (43,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 114 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €..000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €323.105. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wadenoijen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wadenoijen?

Een woning in Tiel heeft een verbruik van gemiddeld 1150 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2910 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (820 m3 gas en 2040 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (2020 kuub gas p/jaar en 4410 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Wadenoijen passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Wadenoijen?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 42.159 inwoners die we kunnen onderverdelen in 18.726 verschillende huishoudens. Hier wonen 6.840 eenpersoonshuishoudens, 5.227 gezinnen zonder kinderen en 6.659 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,22 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Wadenoijen?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wadenoijen laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.tiel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 4014.

Plaats een reactie