Woning kopen Zoelen

Jouw ideale woning kopen in Zoelen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij vind je hier een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 10.933 huizen (74,6% koop, 25,1% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €429.241. Op dit huizenportaal bekijk je het nieuwe woningaanbod in Zoelen, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €322.000, de gemiddelde woningprijs is €429.241.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsZoelen
Postcode4011
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Zoelen mei 2024

Met onze woningzoeker check je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woonoppervlakteen additionele aspecten als energieneutraal & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen die te koop staan in Kapel Avezaath, Wadenoijen, Tull en ’t Waal, Schalkwijk en t Goy.

woning-te-koop-zoelen

Eigen appartement kopen in Zoelen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas en daarbij 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Zoelen

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1090 kuub gas en tevens 2770 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Zoelen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 en 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3040 kWh elektra en 1250 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Zoelen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3500 kWh stroom en 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4420 elektra (kWh) & 1990 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Zoelen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zoelen zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Zoelen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Zoelen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Zoelen geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €2.850. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Zoelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zoelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Zoelen

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Zoelen en direct omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Zoelen kopen?

In de gemeente Buren vinden we circa 10.933 woningen. Het gaat daarbij om 10.100 (74,6%) koophuizen en 833 (25,1%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 157 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €322.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €429.241. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zoelen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Zoelen?

Een woning in Buren verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 m3 gas en 3560 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2500 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1990 kuub aardgas en 4420 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Zoelen passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Zoelen?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 26.749 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.053 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 gezinnen zonder kinderen en 4.229 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,41 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Zoelen?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Zoelen bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.buren.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 4010, 4011.

Plaats een reactie