Woning kopen Tull en ’t Waal

Jouw aanstaande woning kopen in Tull en ’t Waal? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 20.681 woningen (67,8% koop, 32,2% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €502.688. Op dit woningportaal vind je het huidige woningaanbod in Tull en ’t Waal, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €350.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €502.688.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals kinderopvang, sportclubs, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteHouten
PlaatsTull en ’t Waal
Postcode3999
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)50.146
Aantal huishoudens20.265
Aantal huishoudens met kinderen8.725
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.681
Aantal koopwoningen15.752
Aantal huurwoningen4.929
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€350.000
Gemiddelde verkoopprijs€502.688
Gemiddeld gasverbruik860 m3
Gemiddeld stroomverbruik3000 kWh

Woningaanbod Tull en ’t Waal mei 2024

In het schema hierna maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op vraagprijs, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als energielabel & parkeermogelijkheden. Neem contact op met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Zoelen, Kapel Avezaath, Schalkwijk, t Goy en Ossenwaard.

woning-te-koop-tull-en-t-waal

Een appartement kopen in Tull en ’t Waal

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 500 m3 gas en daarbij 2030 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Tull en ’t Waal

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 & 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 780 kuub gas + 3080 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Tull en ’t Waal is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3250 kWh elektriciteit en 960 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Tull en ’t Waal

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3800 kWh elektriciteit + 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4420 elektriciteit (kWh) & 1890 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Tull en ’t Waal

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je woningen te koop in Tull en ’t Waal zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen middelen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Tull en ’t Waal

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Tull en ’t Waal en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Tull en ’t Waal geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €3.000. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Tull en ’t Waal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tull en ’t Waal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Tull en ’t Waal

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Tull en ’t Waal en omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Tull en ’t Waal kopen?

In de gemeente Houten vinden we circa 20.681 huizen. Hierbij spreken we van 15.752 (67,8%) koopwoningen en 4.929 (32,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 126 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €350.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €502.688. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tull en ’t Waal. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Tull en ’t Waal?

Een huishouden in Houten verbruikt qua energie gem. zo’n 860 kuub aardgas en 3000 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (500 kuub gas en 2030 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 kuub aardgas en 4420 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Tull en ’t Waal passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Tull en ’t Waal?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 50.146 inwoners in 20.265 gezinnen. Wat meer specifiek: 5.540 eenpersoonshuishoudens, 6.000 huishoudens zonder kinderen en 8.725 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,46 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Tull en ’t Waal?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Tull en ’t Waal laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.houten.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 3999.

Plaats een reactie