Woning kopen Zoelmond

Jouw ideale woning kopen in Zoelmond? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt vind je voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens is er vlakbij een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 10.933 woningen (74,6% koop, 25,1% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €429.241. Op dit huizenplatform vind je het huidige woningaanbod in Zoelmond, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Er is een mix van starterswoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €322.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €429.241.
 • In de regio vind je volop opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsZoelmond
Postcode4111
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Zoelmond februari 2024

In onderstaande weergave blader je door optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Selecteer op woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtypeen additionele aspecten als duurzaamheid & mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Beusichem, Asch, Varik, Heesselt en Zennewijnen.

woning-te-koop-zoelmond

Eigen appartement kopen in Zoelmond

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 – 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 960 m3 gas en tevens 2500 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Zoelmond

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas en gem. 2770 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Zoelmond is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3040 kWh elektra en 1250 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Zoelmond

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3500 kWh stroom en 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4420 elektriciteit (kWh) + 1990 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Zoelmond

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Zoelmond Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Zoelmond

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Zoelmond en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Zoelmond geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 en €3.300. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Zoelmond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zoelmond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Zoelmond

In februari 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zoelmond en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Zoelmond kopen?

In deze gemeente Buren registreren wij 10.933 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 10.100 (74,6%) koophuizen en 833 (25,1%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 157 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €322.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €429.241. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zoelmond. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Zoelmond?

Een woning in Buren heeft een verbruik van gemiddeld 1520 m3 per jaar aan gas en 3560 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (960 m3 per jaar aan gas en 2500 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1990 m3 per jaar aan gas en 4420 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Zoelmond passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Zoelmond?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 26.749 personen die we kunnen onderverdelen in 11.053 verschillende huishoudens. Er wonen 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 huishoudens zonder kinderen en 4.229 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,41 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Nu begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Zoelmond?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Zoelmond zetten. Neem contact op met de gemeente (www.buren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 4110, 4111.

Plaats een reactie