Woning kopen Beusichem

Jouw aanstaande woning kopen in Beusichem? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek vind je meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop tref je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 10.933 woningen (74,6% koopwoning, 25,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €429.241. Op dit woningportaal bekijk je het woningaanbod in Beusichem, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €322.000, de doorsnee verkoopprijs is €429.241.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsBeusichem
Postcode4112
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Beusichem mei 2024

Onderstaand check je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen extra details als duurzaamheid & parkeeropties. Bel of mail de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Asch, Erichem, Zoelmond, Varik of Heesselt.

woning-te-koop-beusichem

Appartement kopen in Beusichem

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 960 m3 gas en daarbij 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Beusichem

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 & 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas en daarbij 2770 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Beusichem is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3040 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Beusichem

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 3500 kWh elektra + 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 – 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4420 elektra (kWh) en 1990 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Beusichem

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Beusichem Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Beusichem

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Beusichem en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Beusichem geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 – €2.750. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Beusichem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beusichem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Beusichem

In mei 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Beusichem en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Beusichem kopen?

In de buurt van de gemeente Buren bestaan er circa 10.933 woonobjecten. Je vindt hier circa 10.100 (74,6%) koopwoningen en 833 (25,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 157 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €322.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €429.241. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beusichem. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Beusichem?

Een woonobject in Buren verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 m3 gas en 3560 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (960 m3 gas en 2500 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1990 kuub gas p/jaar en 4420 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Beusichem passen duurzame oplossingen als warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Beusichem?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 26.749 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.053 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 gezinnen zonder kinderen en 4.229 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Beusichem?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Beusichem bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.buren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4112.

Plaats een reactie