Woning kopen Heesselt

Jouw ideale woning kopen in Heesselt? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de regio heb je toegang tot meerdere voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens vind je hier een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 20.996 woningen (71,6% koopwoning, 27,3% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €426.523. Op deze informatieve website blader je door het laatste woningaanbod in Heesselt, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €..000, de gemiddelde huizenprijs is €426.523.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsHeesselt
Postcode4063
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Heesselt juni 2024

Bijgaand maak je kennis met alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Varik, Zoelmond, Zennewijnen, Ophemert en Echteld.

woning-te-koop-heesselt

Appartement kopen in Heesselt

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas en +/- 2100 kWh stroom.

Rijtjeshuis Heesselt

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1020 kuub gas en daarbij 2770 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Heesselt is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh stroom & 1170 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Heesselt

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3420 kWh elektra + 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 en 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4280 elektriciteit (kWh) en 1920 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Heesselt

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je inzicht hebt in wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Heesselt zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning in orde te maken. Door middel van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Heesselt

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Heesselt en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Heesselt geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 en €3.050. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Heesselt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heesselt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Heesselt

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Heesselt en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Heesselt kopen?

In de hele gemeente West Betuwe zijn er 20.996 woonobjecten. Het gaat daarbij om 18.891 (71,6%) koophuizen en 2.105 (27,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €..000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €426.523. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heesselt. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Heesselt?

Een woonobject in West Betuwe kent een gem. verbruik van 1380 kuub gas p/jaar en 3330 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 gas en 2100 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1920 kuub aardgas en 4280 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Heesselt passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Heesselt?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 51.128 personen die we kunnen onderverdelen in 20.513 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 huishoudens zonder kinderen en 8.164 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,46 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Heesselt?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Heesselt plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4063.

Plaats een reactie