Woning kopen Zennewijnen

Van plan om een woning te kopen in Zennewijnen? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er voldoende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 18.271 huizen (56,7% koopwoning, 43,1% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €323.105. Op deze website bekijk je het laatste woningaanbod in Zennewijnen, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde koopsom van een huis is €323.105.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteTiel
PlaatsZennewijnen
Postcode4062
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)42.159
Aantal huishoudens18.726
Aantal huishoudens met kinderen6.659
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen18.271
Aantal koopwoningen13.430
Aantal huurwoningen4.841
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€323.105
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Zennewijnen mei 2024

Met onze woningzoeker bieden we optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek op vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, ligging, woonoppervlakteen extra details als energieprestaties en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Heesselt, Varik, Ophemert, Echteld & IJzendoorn.

woning-te-koop-zennewijnen

Appartement kopen in Zennewijnen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 820 m3 gas en tevens 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Zennewijnen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 & 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas + 2960 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Zennewijnen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3080 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Zennewijnen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 & 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3410 kWh elektra en 1440 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 – 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4410 stroom (kWh) en 2020 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Zennewijnen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zennewijnen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Zennewijnen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Zennewijnen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Zennewijnen helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 en €3.200. In de opsomming hierna check je gegevens van financieel adviseurs in Zennewijnen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zennewijnen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Zennewijnen

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zennewijnen en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Zennewijnen kopen?

In de gemeente Tiel zijn er ruim 18.271 huizen. Er zijn 13.430 (56,7%) koopwoningen en 4.841 (43,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 114 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €..000 en de gem. verkoopprijs is €323.105. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zennewijnen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zennewijnen?

Een woonobject in Tiel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1150 kuub gas p/jaar en 2910 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 m3 gas en 2040 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (2020 kuub gas p/jaar en 4410 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Zennewijnen passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Zennewijnen?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 42.159 mensen die we kunnen onderverdelen in 18.726 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.840 eenpersoonshuishoudens, 5.227 gezinnen zonder kinderen en 6.659 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,22 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Zennewijnen?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zennewijnen zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.tiel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4062.

Plaats een reactie