Woning kopen Asch

Wil je een woning kopen in Asch? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek bestaan er uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.933 woningen (74,6% koopwoning, 25,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €429.241. Op dit woningportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Asch, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €322.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €429.241.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals scholen, restaurants, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsAsch
Postcode4115
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Asch mei 2024

Bijgaand vind je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als energielabel & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Erichem, Ravenswaaij, Beusichem, Zoelmond & Varik.

woning-te-koop-asch

Studio of appartement kopen in Asch

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 960 m3 gas + 2500 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Asch

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 en 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1090 kuub gas & 2770 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Asch is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3040 kWh elektra en 1250 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Asch

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 & 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3500 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4420 stroom (kWh) & 1990 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Asch

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je woningen te koop in Asch zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. koopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Asch

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Asch en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Asch geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €2.900. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Asch.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Asch. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Asch

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Asch en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Asch kopen?

In de buurt van de gemeente Buren bestaan er circa 10.933 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 10.100 (74,6%) koopwoningen en 833 (25,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 157 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €322.000 en de gem. marktprijs is €429.241. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Asch. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Asch?

Een woonhuis in Buren verbruikt gemiddeld 1520 kuub gas en 3560 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (960 m3 gas en 2500 kWh elektra. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1990 m3 per jaar aan gas en 4420 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Asch passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Asch?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 26.749 inwoners in 11.053 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 families zonder kinderen en 4.229 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,41 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Asch?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Asch zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.buren.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4115.

Plaats een reactie