Woning kopen Varik

Plannen om een woning te kopen in Varik? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je toegang tot veel voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook tref je hier mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 20.996 huizen (71,6% koophuis, 27,3% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €426.523. Op dit woningplatform blader je door het huidige woningaanbod in Varik, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van tussenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de doorsnee verkoopprijs is €426.523.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsVarik
Postcode4064
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Varik juni 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals isolatie of en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Zoelmond, Beusichem, Heesselt, Zennewijnen en Ophemert.

woning-te-koop-varik

Appartement kopen in Varik

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas en tevens 2100 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Varik

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1020 kuub gas en 2770 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Varik is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 & 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektra + 1170 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Varik

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3420 kWh elektriciteit en 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4280 stroom (kWh) & 1920 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Varik

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je weet wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Varik Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Varik

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Varik en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Varik geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €3.200. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Varik.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Varik. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Varik

De afgelopen periode (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Varik en omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Varik kopen?

In de hele gemeente West Betuwe bestaan er circa 20.996 woningen. Er zijn 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000 en de gem. verkoopprijs is €426.523. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Varik. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Varik?

Een woonobject in West Betuwe gebruikt gemiddeld 1380 m3 aan gas en 3330 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (810 kuub aardgas en 2100 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1920 kuub aardgas en 4280 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Varik passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Varik?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 51.128 mensen in 20.513 verschillende huishoudens. Dat betreffen 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 families zonder kinderen en 8.164 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,46 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Varik?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Varik laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4064.

Plaats een reactie