Woning kopen Schoorl

Snel een woning kopen in Schoorl? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand zijn er verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 15.353 woningen (67% koopwoning, 32,5% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €659.453. Op deze informatieve website ontdek je het nieuwe woningaanbod in Schoorl, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €439.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €659.453.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
PlaatsSchoorl
Postcode1871
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)29.839
Aantal huishoudens13.836
Aantal huishoudens met kinderen4.101
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.353
Aantal koopwoningen10.929
Aantal huurwoningen4.424
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€439.000
Gemiddelde verkoopprijs€659.453
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2820 kWh

Woningaanbod Schoorl mei 2024

In deze lijst check je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van vraagprijs, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Groet, Limmen, Bergen aan Zee, Bergen & Driehuizen.

woning-te-koop-schoorl

Eigen appartement kopen in Schoorl

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas & 1930 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Schoorl

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1190 kuub gas en +/- 2520 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Schoorl is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 & 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2700 kWh elektra en 1370 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Schoorl

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 – 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3140 kWh stroom & 1630 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4000 elektriciteit (kWh) en 2200 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Schoorl

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Schoorl zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Schoorl

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Schoorl en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Schoorl geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €2.750. In onderstaande lijst check je namen en adressen van financieel adviseurs in Schoorl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schoorl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Schoorl

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Schoorl en daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Schoorl kopen?

In de gemeente Bergen Noord-Holland zijn er 15.353 woonobjecten. Het gaat om 10.929 (67%) koophuizen en 4.424 (32,5%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 130 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €439.000 en de gem. marktprijs is €659.453. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Schoorl. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Schoorl?

Een huishouden in Bergen Noord-Holland kent een gem. verbruik van 1430 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2820 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 kuub aardgas en 1930 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (2200 m3 aan gas en 4000 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Schoorl passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Schoorl?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 29.839 inwoners in 13.836 gezinnen. Hier wonen 5.142 eenpersoonshuishoudens, 4.593 gezinnen zonder kinderen en 4.101 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,09 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Schoorl?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Schoorl bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.bergen-nh.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1870, 1871.

Plaats een reactie